Voor wie

De OSRA staat open voor iedereen die bij de Kamer van Koophandel is ingeschreven. De samenstelling van de OSRA is in leeftijd zeer gevarieerd en vrijwel alle beroepsgroepen zijn vertegenwoordigd.

Over ons

De Ondernemers Sociëteit Regio Alkmaar (OSRA) is opgericht in 1986 en is in meer dan 35 jaar uitgegroeid tot een actieve, professionele organisatie. Warm, levendig en verbindend zijn onze kernwaarden.

Het doel van de OSRA is om op informele wijze contacten tot stand te brengen in ondernemend Alkmaar en omgeving. Ook ondernemers van buiten Alkmaar zijn dus van harte welkom.

Lidmaatschap

De OSRA houdt per jaar ongeveer 8 activiteiten. Van inspirerende sprekers tot gezellig borrelen. De OSRA is kenmerkend door haar laagdrempelig en toegankelijk beleid. 

Het lidmaatschap van de OSRA, tegen betaling van een jaarlijkse contributie, geeft twee personen uit één onderneming toegang tot de sociëteitsavonden.

 

Missie 

OSRA is een netwerk voor en door ondernemers. Het zorgt ervoor dat ondernemers in Alkmaar e.o. met elkaar in contact komen en op die manier kennis en ervaring met elkaar delen. Dat gebeurt onder andere op gezellige avonden met inspirerende sprekers en unieke activiteiten.

Doordat we als ondernemers samenwerken kunnen we onze krachten en kennis bundelen in de communicatie en het overleg met de gemeente. Ondernemers (Startende) kunnen altijd bij ons terecht om wegwijs te worden in de wereld van het ondernemerschap.

Visie 

Ondernemen moet leuk zijn en blijven. Je moet er energie en inspiratie van krijgen, zodat je gemotiveerd blijft om de lat steeds hoger te leggen. Om die lat steeds hoger te kunnen leggen, is een ondernemersvereniging in Alkmaar e.o. onontbeerlijk.

De OSRA streeft naar het verrijken van ondernemerschap en is als vanzelfsprekend op zoek naar het scheppen van kansen en mogelijkheden voor zijn leden. Denk hierbij aan economische, sociale, persoonlijke en collectieve doelstellingen.

De OSRA biedt als ondernemersnetwerk een platform met een zeer breed scala aan mogelijkheden. Natuurlijk staan wij als dynamische organisatie open voor nieuwe ideeën van onze leden. Zo draagt OSRA op een gerichte en effectieve wijze bij aan een positiever en succesvoller bestaan als ondernemer.

De OSRA wil ervoor zorgen dat kennis, vaardigheden en ervaringen tussen de leden op informele wijze wordt uitgewisseld. Maar ook streeft de OSRA naar het uitbreiden van haar leden en een hoge opkomst op de te houden activiteiten.

Hierdoor zal de OSRA op de lange termijn een solide ondernemersvereniging blijven. Een vereniging die een ideale springplank is voor ondernemers met uitgelezen netwerkmogelijkheid voor alle ondernemers.

Het Bestuur

Het bestuur van de OSRA wordt gevormd door zes leden. Het huidige bestuur bestaat uit:

  • Rene Schmidt (voorzitter)
  • Kayleigh Witte (secretaris)
  • Arnold Meij (penningmeester)
  • Mark Hiddinga (algemeen lid)
  • Erwin Willemsen (algemeen lid)
  • Peter van Kampen (algemeen lid)
Top