Voor wie

De OSRA staat open voor iedereen die bij de Kamer van Koophandel is ingeschreven. De samenstelling van de OSRA is in leeftijd zeer gevarieerd en vrijwel alle beroepsgroepen zijn vertegenwoordigd.

Over ons

De Ondernemers Sociëteit Regio Alkmaar (OSRA) is opgericht in 1986 en is in meer dan 35 jaar uitgegroeid tot een actieve, professionele organisatie. Warm, levendig en verbindend zijn onze kernwaarden.

Het doel van de OSRA is om op informele wijze contacten tot stand te brengen in ondernemend Alkmaar en omgeving. Ook ondernemers van buiten Alkmaar zijn dus van harte welkom.

Lidmaatschap

De OSRA houdt per jaar ongeveer zes activiteiten. Van inspirerende sprekers tot gezellig borrelen. De OSRA is kenmerkend door haar laagdrempelig en toegankelijk beleid. 

Als ondernemer betaal je per jaar EUR 300,- voor het lidmaatschap in 2024. Het geeft je onderneming toegang tot de netwerkbijeenkomsten met 2 personen. Dit kan een collega of collega-ondernemer zijn. De netwerkbijeenkomsten worden vaak gehouden bij gezellige horecalocaties in Alkmaar. De drankjes, hapjes of diner op deze avonden zijn bij je lidmaatschap inbegrepen. Alleen voor het jaarlijkse zomerfeest vragen wij een extra eigen bijdrage.

Wat kun je verwachten?

 • Zes netwerkbijeenkomsten per jaar op aansprekende locaties in Alkmaar en omgeving.
 • Gezellige avonden met inspirerende sprekers of unieke activiteiten.
 • Een netwerk van ondernemers en door ondernemers.
 • Het informeel delen van kennis, ervaring en vaardigheden.
 • Op een laagdrempelige wijze je netwerk vergroten.

Ben jij ondernemer die in contact wil komen met ondernemers uit Alkmaar e.o.? Wil jij als ondernemer op een laagdrempelige wijze je netwerk vergroten? Wordt dan lid van de OSRA en wij verwelkomen je graag.

Het Bestuur

Het bestuur van de OSRA wordt gevormd door:

 • Rene Schmidt (voorzitter)
 • Arnold Meij (penningmeester)
 • Mark Hiddinga (secretaris)
 • Krista Bleeker
 • Raymond Duipmans
 • Gerard Vel

Missie 

OSRA is een netwerk voor en door ondernemers. Het zorgt ervoor dat ondernemers in Alkmaar e.o. met elkaar in contact komen en op die manier kennis en ervaring met elkaar delen. Dat gebeurt onder andere op gezellige avonden met inspirerende sprekers en unieke activiteiten.

Doordat we als ondernemers samenwerken kunnen we onze krachten en kennis bundelen in de communicatie en het overleg met de gemeente. Ondernemers (Startende) kunnen altijd bij ons terecht om wegwijs te worden in de wereld van het ondernemerschap.

Visie 

Ondernemen moet leuk zijn en blijven. Je moet er energie en inspiratie van krijgen, zodat je gemotiveerd blijft om de lat steeds hoger te leggen. Om die lat steeds hoger te kunnen leggen, is een ondernemersvereniging in Alkmaar e.o. onontbeerlijk.

De OSRA streeft naar het verrijken van ondernemerschap en is als vanzelfsprekend op zoek naar het scheppen van kansen en mogelijkheden voor zijn leden. Denk hierbij aan economische, sociale, persoonlijke en collectieve doelstellingen.

Top